woensdag, februari 01, 2006

Het perfecte verzet

Het lokale is de vinger aan de polsslag van het wereldwijde...

Zeg dat wij het zo gezegd willen hebben. In elk geval wordt hier morgen in de buurt, meer bepaald in het Roeselare van al onze plaatsen, de nieuwste dichtbundel van Patrick Cornillie voorgesteld. Het Perfecte verzet bevat samen met een aantal fijne schetsen van Marec ook veertig nieuwe wielergedichten van Cornillie. Als je het ons vraagt, een perfecte opwarmer voor het intussen alweer flink opgestarte nieuwe wielerseizoen waarvan de toon overigens nu al lijkt gezet: “Boonen wint, Gilbert strandt en Vdb, tja, die laat los...”. Als we alsnog aan kaarten waren geraakt voor onze goeie vriend David Gray had Patrick Cornillie het voor één keer moeten afleggen maar in Roeselare vinden wij met hem, daar ben ik zeker van, het perfecte verzet. En een passie naar onze gading!

Voorstelling: donderdag 2 februari om 19 uur in het Nationaal Wielermuseum, Polenplein 15 in Roeselare. Toelichting door Geert Vandenbon, uitgever, en Luc Martens, burgemeester van Roeselare. Er loopt een tentoonstelling van deze gedichten in het museum, van 3 februari tot 5 maart - elke dag toegankelijk, uitgezonderd op zondag en maandag.

Het Perfecte Verzet, 40 wielergedichten, Patrick Cornillie. 56 pagina's - Formaat 19 x 16 cm - Zwartwit met kleurenkaft - een uitgave van Pinguin Productions - ISBN 90-733-2215-4.

3 opmerkingen:

Paul Verstappen zei

Beste Paul R,

Met veel plezier belandde ik op uw site. Ik was wat aan het surfen om mijn lijstje met bijnamen voor beroemde cols of hellingen aan te vullen.
Hiervan maak ik een overzicht voor de Bergenspecial van het Nederlandse blad Fiets. Hiervoor schrijf ik als freelancer af en toe een verhaal.

Wellicht kunt u me tippen met enkele aanvullingen?

Vriendelijke groet,

Paul Verstappen

paulvertappen@hotmail.com


Origineel gepost door Paul Verstapppen | 02.06.06 - 11:01 pm |

Paul R. zei

Een bezoekje dat ik jou alvast kan aanraden is het mooie "Monumenten"-log van Miel Vanstreels:
Monumenten (http://www.fietsvarianten.web-log.nl/)

Maar vanzelfsprekend is er nog veel meer moois op het vlak van 'cols, bergen en valse platten' op het internet te beklimmen...

Origineel gepost door Paul R. | Homepage | 02.07.06 - 8:10 am | #

Paul R. zei

En zeker moet je ook naar bijvoorbeeld de rubriek ‘beklimmingen’ van de wielersite:
http://www.dewielersite.net/db2/...ersite/ cols.php

Origineel gepost door Paul R. | Homepage | 02.10.06 - 5:41 am | #