zondag, oktober 15, 2006

Weer (Citaat/Citaten)

Er zijn er nog die net als Johny Vansevenant (op wielergebied althans) blijven hangen zijn in de sixties en de seventies van Eddy Merckx. Ze laten er evenwel niet allemaal even zinnige dingen over noteren als de Radio1-journalist dat vandaag doet in het Nieuwsblad:

“Heeft het ook iets met nostalgie naar de jeugd te maken? Het speelt mee. Het zijn allemaal veertigers of jonge vijftigers die het live hebben meebeleefd. Eddy Merckx was een wezenlijk onderdeel van hun jeugd. Die toppolitici hebben ook allemaal een heel gewone achtergrond. Ze komen uit “La Flandre Profonde’. Renaat Landuyt is de zoon van een varkenshandelaar. Guy Verhofstadt van een liberale bediende die opklom. De vader van Yves Leterme was een schilder-behanger, die van Janssens een slager, etcetera.”
”Eddy Merckx leerde ons als kind de wereld ontdekken. Ook ik kon als zoon van een tabaksteler en later wegenbouwer niet met mijn ouders op reis. Daar was geen geld voor, maar in gedachten ben ik wel overal meegetrokken. Naar Frankrijk, naar Italië. Het waren gewone mensen van bij ons die daar het mooie weer maakten.”


Het Nieuwsblad – Sportwereld – Za 14/10/2006
Het boek ‘De mannen achter Merckx’, het verhaal van Faema en Molteni van Johny Vansevenant en Patrick Cornillie is uitgegeven door De Eecloonaar en is vanaf vandaag verkrijgbaar in de boekhandel.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hier sta ik dan. Geboren in 1975. En toch zegt het me iets.
Dank voor uw virtuele bezoek. Ik wilde me hier nog kenbaar maken, maar u was me voor. Het internet kent geen grens...

Anoniem zei

Zo is dat!