zaterdag, juni 16, 2012

Een Fraai boek!

"Een bijzonder boek!" laat Geert Vandenbon, zanger bij het leven en Pinguin-uitgever ons weten over "Odiel Defraeye. Fenomeen.". En dat is het ook, de nieuwste Pinguin-productie. Een Fraai boek, zeggen we hier. De auteur Herman Laitem is één van onze meest getalenteerde sportschrijvers en in deze nog nauwer dan anders bij het onderwerp betrokken want Odiel Defraeye, de eerste Belgische tourwinnaar van 1912 was ook de broer van de grootvader van de echtgenote van de auteur. Odiel Defraeye, Van borstelmaker tot kampioen! Geen hagiografie zoals vaak met dit soort boeken, eerder geschiedenis zoals geschiedenis beschreven moet worden. Lees maar wat er staat. En vooral ook wat er niet staat.

Meer info en bestellen via: www.fenomeendefraeye.be

En nu de nieuwste Tour-tijden stilaan aanbreken misschien in dat zomerboek van jou ook maar noteren dat Herman Laitem op 17 juli e.k. te gast zal zijn bij Karl Vannieuwkerke in "Vive le Vélo".

2 opmerkingen:

Geert zei

Paul,
dank voor de mooie woorden.
Herman heeft zijn ziel gelegd in het boek en het resultaat is meer dan fraai. Het is een uniek portret, een uniek verhaal, een unieke man.
Geert
www.fenomeendefraeye.be

Ronald zei

Ik zie er al naar uit om het boek te verslinden tussen de tour-etappe's door. Koers, je staat er mee op en je gaat er mee slapen !