zondag, april 27, 2014

Honderd keer

Vandaag de 100° editie van 'La Doyenne'. Mooie (oude) meisjes hoef je, als ze persoonlijkheid hebben,
niet echt met elkaar te vergelijken dus hoor je mij niet zeggen dat ik Luik-Bastenaken-Luik de allermooiste klassieker vind. En toch... 'La Doyenne' heeft iets onbestemds wat andere monumenten niet hebben. De Ardennen, het langgerekte, Stockeu... De opeenvolging van hellingen. Côte de la Vecquée, la Redoute en de Côte des Forges, de Roche aux Faucons en, vooral, noch min noch meer, de hele wielerhistorie die elk jaar, of het nu in Luik of in Ans is, op de afspraak is...
Het wielrennen is in die honderd jaar dat 'La Doyenne' verreden wordt misschien wel honderd keer van gezicht veranderd en zo hoort het ook maar Luik-Bastenaken-Luik blijft voor altijd een kanjer van een koers die met geen andere klassieker te vergelijken valt. Iedereen die iet of wat op een fiets naar omhoog kan wil op de erelijst. Maar leugens bestaan er niet in 'La Doyenne'. Die hebben nooit bestaan. Vandaag graag opnieuw!

Update: Wat deze 100° editie betreft, moet ik deemoedig toegeven dat de koers dit keer niet meer dan een "permanente afwachtingswedstrijd" is geweest. Al is Simon Gerrans toch een terechte & mooie winnaar!

Extern:
- Luik-Bastenaken-Luik bij Wikipedia
- Ranking LBL Bernard Callens
- Alles over LBL - Sportwereld
- de koers op Sporza
- officiële wedstrijdsite

Geen opmerkingen: