dinsdag, oktober 21, 2014

De rankings over 2014 zijn er!

Herfst... Na de ritten van de Vallende en van de Dode Bladeren is het alweer tijd voor de wielerrankings van het afgelopen wielerjaar. Dat althans voor wie - net als de mannen van Bitossi - van wielercijfers en -data mocht houden! Hierbij het jaarlijkse & onoverkomelijke lijstje:

Cycling Quotient
CycleBase (Enkel voor leden maar gratis!)
Uci-Rankings
Cyclingranking.com (Vooral onvolprezen vanwege het Overall-klassment vanaf 1869 !!!)
ProCyclingStats (Sterkste nieuwkomer van de voorbije jaren!!!)
De Wielersite-klassementen
Wielerranglijst.tk - Ronnie van den Bogaart
KNWU-Klassementen-Nederland
Cyclingdatabase-rankings
DirectVelo-Challenge
De wielerranking van Eddy Cosyn
(Totaal onmisbaar voor wie het jongerenwielrennen wil volgen!!!)

We willen van de gelegenheid gebruik maken om hier 's het ongelooflijke werk van Eddy Cosyn - dat zich toespitst op de jeugdcategorieën - uitgebreid in de wielerverf te zetten. Over zijn eigen ranking zegt Eddy Cosyn zelf:

"Elke week ben ik daar toch een volledige dag mee bezig. Ik ga in kranten op zoek naar de uitslagen. Ik vind het ook heel goed dat er uitslagen verschijnen op de website van Wielerbond Vlaanderen. En verder is, zeker voor de buitenlandse wedstrijden, de website cyclingnews.com een heel interessante informatiebron. Daarna geef ik de renners punten volgens mijn systeem. Dat gaat trouwens heel snel, want ik ken het natuurlijk door en door. Voor de uiteindelijke ranking werk ik nog in Excel. Het zou veel sneller kunnen gaan als ik een computerprogrammaatje liet schrijven, maar dat doe ik eigenlijk liever niet. Nu ben ik er erg mee bezig en plaats uiteindelijk zelf de renner op zijn plaats in het klassement. Als dat door een computer zou gebeuren, zou dat toch niet meer hetzelfde zijn..."

We hopen hier van harte dat Eddy Cosyn nog lang met zijn arbeid kan en mag doorgaan!!!

Meer info: Wielerranking Eddy Cosyn op de bladzijden van WieboVlaanderen

En verder ook nog:
Lijstenliefde van Tim Krabbé
Ranking Systems - a true indicator? (bij Jongpeloton)

Update:
En natuurlijk absoluut niet te vergeten de ranking van Ronnie van den Bogaart; wat - mijn excusses - bijna was gebeurd!: http://www.wielerranglijst.tk/

2 opmerkingen:

Ronnie v.d. Bogaart zei

Ook de 'Wielerranglijst 1946-heden' en de overige lijsten op www.wielerranglijst.tk zijn weer bijgewerkt t/m 2014... Met vriendelijke wielergroeten, Ronnie van den Bogaart.

Paul Rigolle zei

Mijn excuses Ronnie, jouw Wielerranglijst mag natuurlijk in géén enkel overzicht ontbreken!!! Hiermee rechtgezet!