maandag, oktober 03, 2016

Piccolo Lombardia

Hoelang zou het geleden zijn dat twee Belgische youngsters nog 's samen op het podium van een grote internationale Wielerklassieker voor beloften stonden? We kunnen het ons niet echt herinneren. Of het zou moeten in "de tijd van Roger" geweest zijn.

Gisteren won Harm Vanhoucke de Ronde van Lombardije
voor beloften #PiccoloLombardia. Zijn ploegmaat Bjorg Lambrecht bij Lotto-SoudalU23 was derde. Straffe toeren van twee eerstejaarsbeloften!

Beiden reden een schitterend eerste seizoen bij de beloften. Harm Vanhoucke won ondermeer een bergrit in de Tour de Savoie-Mont Blanc en was 9° in het eindklassement van de Tour de l'avenir. Bjorg Lambrecht won de Ronde van de l’Isard, was 2° op het EK in Plumelec waar hij nogal ongelukkig dacht dat ie won en was nog ‘s 4° in de Vredskoers en in de Flèche Ardennaise. Van binnenkomers gesproken!

Maar ze zijn lang niet alleen. Het gezegende geboortejaar 1997 blijkt met ondermeer Aaron Verwilst, Stan Dewulf, Thomas Vereecken, Robbe Ghys, Jonas Castrique, Bjarne Vanacker en crosser Eli Iserbyt nog veel meer toptalent te huisvesten. Daarover later, hier of elders, wel ‘s meer.

Geen opmerkingen: