vrijdag, augustus 23, 2019

Mauri aan de macht

Gisteren greep Mauri Vansevenant die zich in de voorbije maanden met de nodige bravoure tot een van onze grootste klimtalenten heeft ontwikkeld, de macht in de Tour de l’Avenir.
Je moet het als winnaar van de Tour d’Aosta en derhalve topfavoriet in deze Toekomstronde toch maar waarmaken. De zoon van Wim is in elk geval goed op weg om ook deze belangrijke klus te klaren. Met Ilan Van Wilder en Sylvain Moniquet hebben we bovendien nog twee bijkomende landgenoten in de toptien die nog niet helemaal zijn uitgeteld. Jammer genoeg is dat wel het geval voor enkele andere topfavorieten. Na een val verdween ondermeer topcrosser, en nog veel meer dan dat, Thomas Pidcock uit de Ronde. Ook de Colombiaan Einer Rubio, Viktor Verschaeve – toch een fikse kandidaat voor de TopTien – en ook Kevin Inkelaar die heel graag zijn prestaties had willen opdragen aan zijn overleden vriend Bjorg Lambrecht, dienden vroegtijdig de Tour de l’Avenir te verlaten. De rit van vandaag geldt trouwens als een mooi experiment want tussen Brides-les-Bains en Méribel moeten slechts 22,3 km worden afgelegd. De aankomst ligt aan het eind van de beklimming van de Col de la Loze op een hoogte van 2216 meter.

Wie het korte maar hyperintense gebeuren van nabij wil meemaken kan straks vanaf 13:30u afstemmen op de excellente streaming-diensten van DirectVélo.

Update:
Exacte wiskunde zal het wielrennen wel nooit worden. Dat zou ook wat té simpel zijn. Mauri Vansevenant verloor vandaag, een beetje buiten de verwachtingen, in de rit naar de top de Col de la Loze meer dan vier minuten. Volgens de wedstrijdverslagen ging het goed tot op enkele kilometers van de aankomst. Toen moest hij op de steile gedeeltes van de klim - er waren stukken bij van 20% - de koplopers laten gaan. Er is lang geen man overboord. Dit soort dingen kunnen gebeuren en gebeuren ook. Kop op dus, Mauri! Morgen wacht er alweer een nieuwe werkdag in de Alpen. Ilan Van Wilder die een voortreffelijke Tour de l'Avenir rijdt is nu eerste Belg. Hij staat vijfde in de stand.  Mauri Vansevenant is zevende en Sylvain Moniquet elfde. De Noor Tobias Foss is de nieuwe leider. Wordt vervolgd!


Geen opmerkingen: