maandag, februari 17, 2020

Music of the small guy (2)

Enkele dagen geleden had ik het hier met een grote dosis sympathie over
Sergio Andres Higuita. Telkens wanneer ik in het nabije verleden iets over deze kleine Colombiaan (°1997) vernam, moest ik onwillekeurig weer aan onze
diepbetreurde Knesselaarse klimhoop Bjorg Lambrecht denken.  "Zelfde geboortejaar, zelfde 'gabariet', zelfde glimlach en (hopelijk) zelfde 'mindset'" schreef ik hier verleden week.

In het jaar 2016, beiden nauwelijks negentien, eindigden ze al 's heel dicht bij elkaar in de zware Ronde van Aosta voor beloften waar wel vaker de betere klimmers en rondetalenten ontdekt worden.

In de Ronde van Polen van verleden jaar waarin we - gebroken door het lot - noodgedwongen afscheid moesten nemen van Bjorg eindigde Sergio vierde. Dat was ongeveer de plaats die Bjorg in die ronde vooraf, én geheel volgens zijn eigen aard stilzwijgend, voor zichzelf voor ogen had. Het heeft niet mogen zijn! Diepe treurnis is nog steeds ons deel. In Knesselare en in de hele wereld.

Nadat Sergio Higuita eind verleden jaar een rit won in zijn eerste Vuelta en in het WK U23 in Harrogate vierde werd, net in het zog van Thomas Pidcock, ging Sergio begin dit jaar gewoon door op het elan waarmee hij verleden jaar geëindigd was. Al heel vroeg in het nieuwe seizoen, begin februari, werd hij zowaar Kampioen van Colombia. Egan Bernal, Daniel Martinez, Nairo Quintana en Esteban Chaves waren de verliezers van dienst! Wat een namen! En wat een Colombiaanse hoogconjunctuur in het internationale wielrennen!  En gisteren stak Higuita - duidelijk in vroege topvorm - na afloop van de koninginnenrit van de Colombia Tour (2.1) de eindzege in de ronde van zijn land op zak.  Een nieuwe ster staat - helder en klaar - aan het Colombiaans wielerfirmament.

Voorts ziet er naar uit dat Sergio Higuita ook een van die zeldzame Colombiaanse talenten is die in de toekomst mogelijk ook kan meedoen voor winst in de Ardennenklassiekers. Een aankomst als die van de Waalse Pijl moet hem, zo denken we hier, als gegoten zitten. Afspraak op 22/4/2020 in Hoei! We zijn nu al benieuwd!

@HiguitSergio @SergioAndresHiguitaGarcia @tourofColombia #SergioHiguita
 #writingforbjorg #bjorgforeverGeen opmerkingen: