woensdag, juli 19, 2017

Croix de fer

Vandaag wordt met Rit 17 in de Tour de France, Editie nr. 104 van 2017, de eerste Alpenrit gereden. Bijna een 'klassieke' rit is het met passages op de Col de la Croix de Fer, Col du Télégraphe en Col du Galibier. Het decor is als vanouds... adembenemend. Heel mooie gelegenheid ook om in deze Bitossi-bladzijden 's mijn gedicht "Croix de fer" een poging te laten doen om voor zichzelf te spreken.Update:
De rit zorgde voor best wel wat spektakel. Na sterk aanvallend werk van de onvermijdelijke Thomas De Gendt zag het er naar uit dat met een uitstekend klimmende Serge Pauwels een andere Belg een gooi zou doen naar een memorabele overwinning. De Sloveense ex-schansspringer Primoz Roglic dacht daar evenwel helemaal anders over en soleerde alleen en bijna outstanding naar Serre Chevalier. Albert Contador leek, toen ie vanuit de achtergrond wegfietste uit de groep Froome en meteen drie minuten goedmaakte op de kopgroep, weer even helemaal de oude te zijn. Niet dus. Uran, die stilaan zichzelf een verrassende kandidaat voor de eindoverwinning mag gaan noemen, werd tweede voor Froome, Bardet, Barguil en Landa. Fabio Aru verloor samen met ondermeer Daniel Martin en Alberto Contador een halve minuut. Nairo Quintana, na een zware Giro in deze Tour vergeefs op zoek naar zichzelf, verloor meer dan zeven minuten. Chris Froome blijft in poleposition om zichzelf op te volgen.

Update (2):
Het gedicht "Croix de fer" staat ondertussen ook na te lezen op de Wielergedichtensite van Miel Vanstreels.Geen opmerkingen: