maandag, maart 28, 2016

Een regenboog boven Wevelgem

Gent-Wevelgem - Flanders Fields Classic - Editie 2016 - Zo 27/3/2016

Eindelijk Peter Sagan!

Eindelijk dé bevrijdende overwinning van Peter Sagan! Na, voor wie goed geteld heeft, 7 tweede-plaatsen breekt de wereldkampioen eindelijk én voorgoed de ban. Na alweer een hele mooie wedstrijd waarin de strijd al na amper 100 kilometer volledig losbrak. Gejaagd door de wind, ook wel. Uiteindelijk sprinten, na de laatste Kemmel-beklimming, de vier beste mannen van de wedstrijd voor de zege. Peter Sagan klopt Sep Vanmarcke, Vyacheslav Kuznetsov en een alweer geweldig indrukmakende Fabian Cancellara.
Na afloop staat een regenboog boven Wevelgem. Symbolischer kan het niet. Een waar orgelpunt voor Peter Sagan en helemaal verdiend gezien zijn uiterst aanvallende rijstijl van de voorbije wedstrijden. Van een vloek van de regenboogtrui is dit voorjaar helemaal geen sprake. Iedereen zoekt nu al vertwijfeld naar iemand die in staat is om deze Sagan te kloppen in de Ronde van Vlaanderen. Cancellara, Van Avermaet, Vanmarcke...
Opmerkelijk voor deze Gent-Wevelgem is ook dat met Fernando Gaviria voor het eerst een Colombiaan in de toptien van een grote Vlaamse voorjaarswedstrijd terecht komt. Van die jongen horen we nog.

Helaas wordt de Wevelgemse triomf van Peter Sagan later volkomen overschaduwd door het dramatische bericht over de val van Antoine Demoitié. De onfortuinlijke rennner van Wanty Group Gobert kwam tijdens de wedstrijd ten val en werd op de koop toe daarna aangereden door een motor. Demotitié overleed later op de avond in het ziekenhuis van Rijsel. R.I.P. Antoine, heel veel sterkte aan familie en vrienden.

Uitslag Gent-Wevelgem - Flanders Fields Classic - Editie 2016 - Zo 27/3/2016
1. Peter Sagan (Slv)
2. Sep Vanmarcke (Bel) z.t.
3. Vyacheslav Koeznetsov (Rus) z.t.
4. Fabian Cancellara (Zwi) z.t.
5. Arnaud Démare (Fra) + 0.11
6. Fernando Gaviria (Col) z.t.
7. Jürgen Roelandts (Bel) z.t.
8. Jacopo Guarnieri (Ita) z.t.
9. Greg Van Avermaet (Bel) z.t.
10. Michael Morkov (Den) z.t.

.../...

Geen opmerkingen: