zondag, april 17, 2016

Enrico x2!

Niet de gedoodverfde favoriet Michael Matthews mocht na afloop van de Amstel Gold Race in de zetel van de overwinnaar duiken. En ook zijn ploegmaat Simon Gerrans was, hoewel velen hem wél hadden verwacht, niet op de afspraak.

Nadat Enrico Gasparotto al in de Brabantse Pijl al zo goed als de evenknie was van de winnaar Petr Vakoc, maar in Overijse misschien wat te lang talmde, trok hij dan maar op de Cauberg het klassieke laken naar zich toe. Enkel de jonge Deen Valgren Andersen kon met hem mee. Jan Bakelants net niet, terwijl Sonny Colbrelli zich in de sprint the best of the rest toonde. Het was na de editie van 2012 al de tweede overwinning van Gasparotto in de Gold Race. En merkwaardig genoeg had hij na de Amstel van 2012 geen enkele overwinning meer behaald. De Italiaan die zo graag al een zege in de Brabantse Pijl aan zijn betreurde ploegmaat Antoine Demoitié had opgedragen, kon ditmaal wel zeer geëmotioneerd met de beide vingers loodrecht naar de hemel wijzen.

In de finale zagen we alweer mooi en vermetel aanvalswerk van Tim Wellens. Hij demarreerde in de slotfase met bijzonder veel panache op de Bemelerberg en werd pas op de Cauberg door Gasparotto overruled. Tim Wellens doet ons steeds meer denken aan de jonge Philippe Gilbert die ook vaak - buigend of barstend - in de aanval trok waarbij je je wel vaker afvroeg waar hij in godsnaam naartoe reed. Maar die aanvalspogingen hebben hem op termijn wel sterker gemaakt zodat hij het uiteindelijk in grote wedstrijden later ook echt kon afmaken.

Dat zal met Tim Wellens niet anders zijn!


Extern
Gasparotto weer de beste - Nos
De Amstel kan mooi zijn maar deze keer even niet

Uitslag Amstel Gold Race – Zondag 17 april 2016

1. Enrico Gasparotto (Ita)
2. Michael Valgren Andersen (Den) z.t.
3. Sonny Colbrelli (Ita) + 0.03
4. Bryan Coquard (Fra) z.t.
5. Michael Matthews (Aus) z.t.
6. Julian Alaphilippe (Fra) z.t.
7. Diego Ulissi (Ita) z.t.
8. Giovanni Visconti (Ita) z.t.
9. Loïc Vliegen (Bel) z.t.
10. Tim Wellens (Bel) z.t.

Geen opmerkingen: