woensdag, april 13, 2016

Vakoc for ever!

Nee, Sonny Colbrelli haalde het niet in de 56° editie van de Brabantse Pijl en ook die "zeurende regen" zette zich uiteindelijk niet door in Overijse. Toch zat de zonnige Italiaan er niet zo heel ver naast.

Bij afwezigheid van ondermeer Philippe Gilbert (die tijdens een akkefietje met een agressieve weggebruiker op training zijn wijsvinger brak en daarmee wellicht ook het Ardennenweekend mag vergeten) en Peter Sagan trad Michael Matthews naar voor als de grote favoriet. Echt overtuigen deed de blinkende Australiër dit keer niet. Hij reed een zeer berekende koers en in de finale kon hij niet mee met het nieuwe grote Tsjechische talent Petr Vakoc, Enrico Gasparotto en Tony Gallopin. In de slotsprint diende hij ook nog Bryan Coquard - de ongelukkige tweede van Dwars door Vlaanderen - te laten voorgaan. Van die Petr Vakoc mogen we in de toekomst nog één en ander verwachten, da's nu wel zo zeker als er druiven zijn in Overijse. Dat wordt een blijver, die Tsjech. "Vakoc for ever!" durven we hier nu al stellen.
Opgemerkte prestaties waren er in deze Brabantse Pijl ook van Tim Wellens (in een zeer aanvallende mood), Julien Alaphilippe, Daryl Impey, Dylan Teuns, Pieter Weening en Loic Vliegen. Het zou me erg verbazen als we deze namen ook niet vooraan terugvinden komende zondag in de Amstel.

Uitslag Brabantse Pijl-Editie 2016 - Woensdag 13 april 2016
1. Petr Vakoc (Tsj)
2. Enrico Gasparotto (Ita)
3. Tony Gallopin (Fra)
4. Bryan Coquard (Fra)
5. Michael Matthews (Aus)
6. Sonny Colbrelli (Ita)
7. Maurits Lammertink (Ned)
8. Julian Alaphilippe (Fra)
9. Tom-Jelte Slagter (Ned)
10. Loïc Vliegen (Bel)

Geen opmerkingen: