woensdag, april 20, 2016

Picador de luxe


Theater zoals te voorzien en te verwachten, deze Waalse Pijl. Elk jaar is en blijft het wachten, en nog ’s wachten tot de laatste beklimming van de Muur van Hoei. En ook nu weer stond er geen maat op het overwicht van eeuwige picador Alejandro Valverde. Niemand is in staat om de Spanjaard op dit soort muren te volgen. Joaquim Rodriguez (28°), ook zo’n Picador de luxe, kwam dit keer veel te kort en Philippe Gilbert (91°) is dit voorjaar met hand- en andere perikelen nog altijd op zoek naar zichzelf. Dus was het aan de Etixx-tandem Daniel Martin en Julien Alaphilippe om in rechtstreeks duel te gaan met Il Imbatido. Het werd twee en drie. Ondankbare plaatsen!

Alejandro Valverde is ondanks zijn schorsing in 2010 en 2011 inmiddels opgeklommen tot … plaats 12 van de eeuwige Cyclingranking. Hij is al voorbij wielergrootheden als Rik Van Looy en Fausto Coppi gegaan. Het zegt alles!

Tim Wellens (65°) blijft intussen onvermoeibaar. Net als verleden jaar in de Waalse Pijl en net als in de Amstel van zondag laatst, speelde hij in de finale van deze Waalse Pijl ook nu weer ridder of mis. Op de Côte de Cherave sprong hij op en over de leiders Izagirre en Jungels. Driemaal is scheepsrecht, moet de sympathieke Lotto-man die een halve Waal aan het worden is, nu maar denken. Wat zou het mooi zijn als het zondag eindelijk ’s raak zou zijn… Er wordt bovendien… sneeuw verwacht.

Extern:
De Waal in Wellens - Artikel Nieuwsblad

Uitslag Waalse Pijl - Woensdag 20 april 2016

1. Alejandro Valverde (Spa)
2. Julian Alaphilippe (Fra) z.t.
3. Daniel Martin (Ier) z.t.
4. Wout Poels (Ned) + 0.04
5. Enrico Gasparotto (Ita) + 0.05
6. Samuel Sánchez (Spa) z.t.
7. Michael Albasini (Zwi) z.t.
8. Diego Ulissi (Ita) z.t.
9. Warren Barguil (Fra) z.t.
10. Rui Costa (Por) z.t.

Geen opmerkingen: